Zvanični susret direktora Pravosudne akademije Kosova* i predsjednice Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu

– 04. mart 2024. godine, Priština/Kosovo* – Direktor Pravosudne akademije Kosova*, g. Enver Fejzullahu i predsjednica Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, gđa Ljiljana Lakić, susreli su se u prostorijama Pravosudne akademije Kosova* i održali radni sastanak, tokom prvog dana okruglog stola na temu „Borba protiv teškog i organizovanog kriminala, korupcije na visokom nivou i kompleksnih zločina za predstavnike sudstva Crne Gore i Kosova*“. Sastanak je organizovan u cilju unapređenja bilateralne saradnje dvije pomenute institucije, a tokom sastanka, g. Fejzullahu i gđa Lakić, razgovarali su o potencijalnim seminarima i okruglim stolovima za predstavnike pravosuđa Crne Gore i Kosova*, na kojima bi nosioci pravosudne funkcije mogli analizirati slučajeve iz prakse i identifikovati načine unapređenja iste, uz podršku stranih eksperata koji dolaze iz država koje imaju veće iskustvo i bogatiju sudsku praksu.

__________________________________________________________________

*Ova oznaka ne prejudicira status i u skladu je sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244/1999 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.