Dvočasovni onlajn seminar na temu: „Studija slučaja, praksa i implementacija zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim djelom“ u organizacija AIRE centra i RAI

– 26. oktobar 2022. godine – Centar za savjete o individualnim pravima u Evropi (AIRE centar) i Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI) organizovali su dvočasovni onlajn seminar na temu: „Studija slučaja, praksa i implementacija zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim djelom“. Seminar je organizovan u okviru regionalnog projekta pod nazivom „Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala na Zapadnom Balkanu putem jačanja regionalne saradnje u oduzimanju imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom’’, koji se implementira uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i obuhvata pravosudne sisteme Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*[1], Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. U uvodnom obraćanju učesnicima se obratila gđa Biljana Braithwaite, direktorica Programa za Zapadni Balkan AIRE centra i gđa Desislava Gotskova, šefica Sekretarijata Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI) a predavači na ovom onlajn  seminaru bili su: gđa Nataša Trninić, zamjenica tužioca za organizovani kriminal u Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije, gđa Radmila Dragičević Dičić, sudija Vrhovnog kasacionog suda Republike Srbije i g. Eldan Mujanović, profesor na Fakultetu na Odsjeku za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u Bosni i Hercegovini. Učesnicima je predstavljen praktični pristup temi sa osvrtom na relevantne nacionalne i međunarodne standarde. Posredstvom Centra, na ovom onlajn seminaru učestvovala je jedna (1) kandidatkinja za sudiju osnovnog suda.


* * Ova oznaka je bez prejudiciranja statusa, i u skladu je sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.