Inicijalna obuka: realizovan šestodnevni modul obuke o radnjama dokazivanja

2. februar 2022. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije, online održan prvi dan obuke izkrivičnog modula (III) čije teme su: Radnje dokazivanja: pretresanje stana, stvari i lica; uviđaj i rekonstrukcija; vještačenje;.Predavač na modulu je g.din Miloš Šoškić, specijalni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu. Modulu je prisustvovalo jedanaest kandidata/tkinja za sudiju.

3. februar 2022. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije, onlajn održana predavanja u okviru dana obuke na III modulu iz krivičnog prava čije teme su radnje dokazivanja i to: saslušanje okrivljenog,  svjedok,  vještačenje, primjena Zakona o DNK registru, fotografije i audiovizuelni snimci. Predavač je g.din Vladimir Novović, sudija Višeg suda u Podgorici. Modulu je prisustvovalo jedanaest kandidata/tkinja za sudije osnovnih sudova.

9. februar 2022. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije, online održan treći dan obuke izkrivičnog modula (III) čije teme su: Radnje dokazivanja: pretresanje stana, stvari i lica; uviđaj i rekonstrukcija; vještačenje;.Predavač na modulu je g.din Miloš Šoškić, specijalni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu. Modulu je prisustvovalo jedanaest kandidata/tkinja za sudiju.

10. februar 2022. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije, onlajn održana predavanja u okviru četvrtog dana obuke na III modulu iz krivičnog prava čije teme su radnje dokazivanja i to: saslušanje okrivljenog,  svjedok,  vještačenje, primjena Zakona o DNK registru, fotografije i audiovizuelni snimci. Predavač je g.din Vladimir Novović, sudija Višeg suda u Podgorici. Modulu je prisustvovalo jedanaest kandidata/tkinja za sudije osnovnih sudova.

16. februar 2022. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije, online održan peti dan obuke izkrivičnog modula (III) čije teme su: Radnje dokazivanja: pretresanje stana, stvari i lica; uviđaj i rekonstrukcija; vještačenje;.Predavač na modulu je g.din Miloš Šoškić, specijalni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu. Modulu je prisustvovalo deset kandidata/tkinja za sudiju.

17. februar 2022. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije, onlajn održana predavanja u okviru šestog dana obuke na III modulu iz krivičnog prava čije teme su radnje dokazivanja i to: saslušanje okrivljenog,  svjedok,  vještačenje, primjena Zakona o DNK registru, fotografije i audiovizuelni snimci. Predavač je g.din Vladimir Novović, sudija Višeg suda u Podgorici. Modulu je prisustvovalo jedanaest kandidata/tkinja za sudije osnovnih sudova.