Realizovan teorijski dio Programa inicijalne obuke za šest kandidata/tkinja za državne tužioce

14. jun 2021. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za šest kandidata/tkinja za državne tužioce, održano predavanje u okviru trećeg dana obuke na modulu iz građansko materijalnog prava, posvećenog temama iz nasljednog prava.

Ovime je ujedno realizovan teorijski dio Programa inicijalne obuke za ovu grupu polaznika/ca koja je Odlukom Tužilačkog savjeta od 24. decembra 2019. godine izabrana za kandidate/tkinje za državne tužioce u osnovnim državnim tužilaštvima na nivou Crne Gore, te Odlukom istog tijela TS br. 386/2019-1 od 24. decembra 2019. godine raspoređean na inicijalnu obuku u ukupnom trajanju od 18 mjeseci (teorijski dio obuke u trajanju od šest mjeseci i praktični dio obuke u trajanju od dvanaest mjeseci).

Navedena teorijska obuka je, počev od 1. juna 2020. godine, sprovođena kroz 30 modula obuke, odnosno 128 dana obuke od po šest časova po danu obuke. Od pređene materije, petnaest modula obuke je bilo na teme iz krivično procesnog i materijalnog prava prava, jedanaest modula obuke iz građansko procesnog i materijalnog prava, a četiri modula obuke iz tkz. opštih tema i to: vladavine prava i funkcionisanja pravosudnog sistema, prava EU, Evropske konvencije o ljudskim pravima, te sudijskih i tužilačkih vještina.

Nakon realizovanog Programa obuke, polaznicima se obratila g.đa Ljiljana Lakić, predsjednica Upravnog odbora Centra i istima ispred Centra poželjela svu sreću u daljoj karijeri i u privatnom životu, uz posebnu zahvalnost na profesionalnom odnosu koji su imali tokom obuke, spremnosti da se prilagode novim tehnologijama i metodologijama obuke, te izuzetnom strpljenju i posvećenosti procesu učenja u novonastalim okolnostima koje je diktirala pandemija COVID 19.

Zahvaljujemo se svim predavačima koji su se odazvali pozivu Centra i doprinijeli realizaciji ovog Programa obuke.