Inicijalna obuka: u toku realizacija sestodnevnog modula o stvarnom pravu

19. mart 2021. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kadidate/tkinje za drzavne tuzioce, onlajn održana predavanja u okviru prvog dana obuke na modulu V – građanskopravna oblast. Teme modula su: „Svojina i modaliteti prava svojine sa više subjekata; sticanje prava svojine na nepokretnostima; državina; tužbe za zaštitu svojine i državine; Zakon o državnom premjeru i katastru nepokretnosti“, a predavač je g.din Moidrag Pešić, sudija Višeg suda u Podgorici. Modulu je prisustvovalo sest kandidata/tkinja za drzavnog tuzioca.

26. mart 2021. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kadidate/tkinje za drzavne tuzioce, onlajn održana predavanja u okviru drugog dana obuke na modulu V – građanskopravna oblast. Teme modula su: „Svojina i modaliteti prava svojine sa više subjekata; sticanje prava svojine na nepokretnostima; državina; tužbe za zaštitu svojine i državine; Zakon o državnom premjeru i katastru nepokretnosti“, a predavač je g.din Moidrag Pešić, sudija Višeg suda u Podgorici. Modulu je prisustvovalo pet kandidata/tkinja za drzavnog tuzioca.

2. april 2021. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kadidate/tkinje za drzavne tuzioce, onlajn održana predavanja u okviru trećeg dana obuke na modulu V – građanskopravna oblast. Teme modula su: Svojina i modaliteti prava svojine sa više subjekata; sticanje prava svojine na nepokretnostima; državina; tužbe za zaštitu svojine i državine; Zakon o državnom premjeru i katastru nepokretnosti, a predavač je g.din Miodrag Pešić, sudija Višeg suda u Podgorici. Modulu je prisustvovalo sest kandidata/tkinja za drzavnog tuzioca.