Inicijalna obuka: realizovan teorijski dio Programa inicijalne obuke za osam kandidata/tkinja za sudije za prekršaje

9. mart 2021. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije za prekršaje, onlajn održan šesti dan obuke u okviru modula čije teme se odnose na Sudijske i tužilačke vještine. Predavač na modulu su je g. Radoje Cerović, dipl. psiholog. Modulu je prisustvovalo osam kandidata/tkinja za sudiju za prekršaje.

Ovime je ujedno, realizovan i teorijski dio Programa inicijalne obuke za ovu grupu polaznika, koji se sastojao od deset modula obuke, odnosno pedesetdevet dana teorijske obuke, i to od šest modula obuke na teme iz prekršajnog prava i četiri modula obuke koji su obuhvatili tkz. opšte teme i to: vladavinu prava i funkcionisanje pravosudnog sistema, pravo EU, Evropsku konvenciju o ljudskm pravima i praksu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, te sudijske vještine.

Na kraju realizacije navedenog dijela Programa inicijalne obuke, polaznike je pozdravila g.đa Ljiljana Lakić, predsjednica Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, te se, uz nadu da im je sprovedni Program obuke koristio u cjelini, istima zahvalila kako na profesionalnom odnosu i posvećenosti tokom obuke, tako i na pokazanoj dodatnoj motivaciji, koja se ogledala kroz zainteresovanost za pohađanje seminara kontinuirane obuke i e-learning kurseva u ponudi Centra.