Inicijalna obuka: Realizovan teorijski dio Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije za prekršaje

– 19. februar 2020. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate za sudije za prekršaje, prigodno obilježena realizacija teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate/tkinje za sudije za prekršaje i to: Vukajla Smolovića, Jelenu Mišković, Lidiju Đukanović i Radoša Marinkovića.
Navedeni kandidati/tkinje su izabrani Odlukom Sudskog savjeta br. 01-2491/19-24 od 5.05.2019. godine, te istom Odlukom raspoređeni na inicijalnu obuku u ukupnom trajanju od 9 mjeseci (teorijski dio obuke u trajanju od tri mjeseci i praktični dio obuke u trajanju od šest mjeseci).
Teorijski dio Programa inicijalne obuke ovih kandidata/tkinja za sudije za prekršaje sproveden je u Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, kroz ukupno 10 modula obuke koji su realizovani u 60 dana obuke od po šest časova po danu obuke.
Na realizaciji Programa učestvovalo je 16 predavača, te koristimo priliku da se istima zahvalimo što su svojim angažovanjem doprinijeli uspješnoj realizaciji teorijskog dijela Programa inicijalne obuke.