Inicijalna obuka: posjeta Instituciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore

– 10. februar 2020. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke, polaznici/ce Programa inicijalne obuke posjetili Instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.
Istovremeno, u toku posjete je za iste u prostorijama Zaštitnika održan dan obuke u okviru dijela Programa koji je posvećen Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, odnosno konkretno temi »Zabrana diskriminacije». Predavač na obuci je g.din Siniša Bjeković, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, a o primjeni standarda iz ove važne oblasti ljudskih prava sa učesnicima/cama su razgovarale savjetnice za oblast anti-diskriminacije Dina Knežević i Milena Krsmanović – Iković. Obuci je prisustvovalo trinaest polaznika ovoga Programa: tri kandidata za sudije za prekršaje i deset kandidata za sudije osnovnih sudova.

Iskazujemo zadovoljstvo što se kontinuirana saradnja koju imaju Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu i Institicija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore ostvarila i kroz ovu aktivnost, za koju se nadamo da će postati redovna za sve buduće generacije/korisnike Programa inicijalne obuke.