Inicijalna obuka: Realizovan teorijski dio Programa inicijalne obuke za sedam kandidata/tkinja za sudije i kandidatkinju za državnog tužioca

– 17. januar 2020. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, a u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate za sudije i kandidate za državne tužioce, održana predavanja iz šestog dana obuke na modulu VII iz krivičnog prava, čime je ujedno realizovan teorijski dio Programa inicijalne obuke za sedam kandidata za sudije i kandidatkinju za državnog tužioca koji su Odlukom Sudskog savjeta broj 01-3828/18-2 od 18.06.2018. godine i Odlukom Tužilačkog savjeta TS broj 214/2018 od 24.09.2018.godine, raspoređeni na inicijalnu obuku u ukupnom trajanju od 18 mjeseci (teorijski dio obuke u trajanju od šest mjeseci i praktični dio obuke u trajanju od dvanaest mjeseci).
Teorijski dio Programa inicijalne obuke ove generacije polaznika sproveden je kroz 30 modula obuke, koji su realizovani kroz 128 dana obuke od po šest časova po danu obuke.
Na realizaciji Programa učestvovalo je preke 40 predavača, te koristimo priliku da se istima zahvalimo što su svojim učešćem doprinijeli uspješnoj realizaciji teorijskog dijela Programa inicijalne obuke.