Kontinuirana obuka: Koruptivna krivična djela – KD zloupotreba službenog položaja; KD zloupotreba položaja u privrednom poslovanju; KD zloupotreba ovlašćenja u privred

– 22. novembar 2019. godine – Podgorica, Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu organizovao modul obuke iz Programa za kontinuiranu obuku za sudije i državne tužioce za 2019. godinu, na temu: “Koruptivna krivična djela – KD zloupotreba službenog položaja; KD zloupotreba položaja u privrednom poslovanju; KD zloupotreba ovlašćenja u privredi”. U uvodnom dijelu učesnike je ispred Centra pozdravila Senka Danilović, predsjednica Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu. Predavači na obuci su bili prof. dr Branko Vučković, predsjednik Osnovnog suda u Kotoru i Marija Raspopović, specijalna tužiteljka u Specijalnom držanom tužilaštvu. Konkretnije teme o kojima se govorilo bile su: Koruptivna krivična djela sa posebnim osvrtom na: -Krivično djelo zloupotreba službenog položaja; -Krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju; Uloga tužilaštva u otkrivanju i gonjenju učinilaca koruptivnih krivičnih djela; Krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi; Iskustva, izazovi i problemi u praksi tužilaštva.

Seminaru je prisustvovalo devetnaest (19) učesnika (10 državnih tužilaca, 4 sudije, 4 sudijska savjetnika i 1 pripravnik u sudu).