Inicijalna obuka: okupljanje povodom obilježavanja početka sprovodjenja teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za deset kandidata za sudije

– 16. oktobar 2019. godine, u Podgorici, u organizaciji Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilastvu, u okviru realizacije teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate za sudije, organizovano okupljanje povodom obilježavanja početka sprovodjenja teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za deset kandidata za sudije, koji su Odlukom Sudskog savjeta broj 01-4457/12-13 od 12.07.2019. godine raspoređeni na praktičnu inicijalnu obuku u Osnovni sud u Podgorici.

Prisutnima su se na skupu obratiti sudija Senka Danilović, predsjednica Upravnog odbora Centra, sudija Radule Kojović, predsjednik Programskog savjeta Centra i sudija Mladen Grdinić, zamjenik predsjednika Osnovnog suda u Podgorici.
Pored kandidata/tkinja za sudiju, skupu su prisustvovali i mentori pod čijim nadzorom se sprovodi praktični dio inicijalne obuke u Osnovnom sudu u Podgorici.

Tokom okupljanja kandidatima je predstavljen teorijski dio Programa inicijalne obuke koji će se sprovoditi u Centru, počev od 21. oktobra 2019. godine.Takođe, na okupljanju su mentori pod čijim nadzorom se sprovodi praktični dio obuke, bili u prilici da se upoznaju sa sadržajem i načinom vođenja dnevnika za inicijalnu obuku i kriterijumima za ocjenjivanje polaznika inicijalne obuke. Okupljanje je bilo i prilika da se razgovara o načinima unapređenja praktične komponente Programa inicijalne obuke, kao i o potrebi mentora za daljom obukom.